B&B Jossefin Tuinen

Zangersheide


 

Op loopafstand van de B&B is de wereldberoemde Stoeterij Zangersheide gelegen. Van heinde en verre komen paardenliefhebbers naar dit epicentrum van de paardensport. 


In het domein Zangersheide in Lanaken (België) is de gelijknamige stoeterij gevestigd. In het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw is Léon Melchior in Lanaken een springstal begonnen, die later uitgroeide tot stoeterij. In 1992 is het Studbook Zangersheide opgericht. Zangersheide wilde vooruitgang boeken in de springpaardenfokkerij en loopt voorop in het ontwikkelen van voortplantingstechnieken. Het totaalconcept van Zangersheide is gebaseerd op onderzoek, sportmarketing en fokprogrammering. De filosofie achter Zangersheide is het verwezenlijken van een doelgerichte prestatiefokkerij. De paarden die Zangersheide voortbrengt krijgen de ‘Z’ toegekend aan de naam. Op deze manier zijn Zangersheide paarden gemakkelijk te herkennen.


De stoeterij biedt de goedgekeurde dekhengsten van het Studbook Zangersheide ter dekking aan. De stoeterij verzorgt de inseminatie van de merrie. Om gebruik te kunnen maken van de dekdiensten van stoeterij Zangersheide moeten de te dekken merries ingeschreven worden bij het Studbook Zangersheide. Hiervoor moet een afstammingsdocument van de merrie worden ingediend bij het Studbook Zangersheide.

Het Studbook Zangersheide is een open stamboek voor springpaarden. Léon Melchior heeft het fokken van springpaarden tot zijn levenswerk gemaakt. Vandaag de dag is Zangersheide niet alleen een stoeterij, maar een kennis-en praktijkcentrum dat de trend zet in de moderne springpaardenfokkerij. Het biedt springpaarden van andere rassen de mogelijkheid om via een keuring in aanmerking te komen voor erkenning (goedkeuring) door het Studbook Zangersheide.


Voorwaarden aan deelname aan de hengstenkeuring van het stamboek is dat de hengst geregistreerd is bij een erkend sportpaardenstamboek (lid van het World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH)) en over een afstamming van minstens vier generaties te beschikken


Wereldwijd kent het Studbook Zangersheide momenteel 370 goedgekeurde hengsten.

B&B Jossefin Tuinen

Azaleastraat 22
3620 Neerharen-Lanaken, België
Tel: + 32 472970521